Covidová pandemie konečně zeslábla, a tak po rok a čtvrt trvající přestávce už s novým názvem odstartoval na přelomu června a července letošního roku osmý ročník projektu České unie sportu Tipsport Sportuj s námi.

Na hřiště, stadiony, do hal, bazénů či do přírody tak znovu mohou vyrazit tisíce amatérských sportovců všech věkových i výkonnostních kategorií. Až dosud se v každém z minulých ročníků pod hlavičkou projektu Sportuj s námi uskutečnilo více než pět set akcí, pořádaných členskými subjekty České unie sportu po celé České republice a zaměřených na všechny věkové skupiny od dětí a mládeže přes dospělé až po seniory.

Rok 2020: Nedokončená

Hned v prvním čtvrtletí roku 2020 celý amatérský sport citelně zasáhla celosvětová pandemie nemoci covid-19. Mimořádná a přísná hygienická opatření včetně zákazu shromažďování osob i venkovních aktivit si dokonce vynutila jeho předčasné ukončení. V loňském roce se tak uskutečnilo v období od 1. ledna do 16. března pouze 38 akcí. Následně na dubnovém zasedání Výkonný výbor ČUS rozhodl o zastavení projektu až do konce roku.

Tradiční přihlašování do projektu na rok 2021 loni v listopadu pomocí online formuláře však provázel opět velký zájem sportovních subjektů. Jejich zástupci do uzávěrky zaregistrovali 600 nejrůznějších akcí ze všech druhů sportu. Územní pracoviště ČUS poté dostala přihlášené akce k doporučení a k eventuálnímu doplnění informací poskytnutých ze strany jednotlivých pořadatelů.

Rok 2021: Půlroční stop

Bohužel, také v první polovině roku 2021 do průběhu projektu zasáhla pandemie covidu-19, takže se převážná většina akcí naplánovaných na měsíce leden až červen nemohla vzhledem k mimořádné situaci uskutečnit.

„Ústup pandemie v minulých týdnech už však konečně umožnil přípravu i samotné pořádání akcí. Kromě těch naplánovaných na druhou polovinu roku v současné době navíc aktualizujeme termínový kalendář o akce, které se na jaře nemohly konat a organizátoři se je rozhodli přesunout na léto nebo začátek podzimu. Tradiční počet pěti set uspořádaných akcí se sníží zhruba o třetinu, přesto však bude jejich výběr dostatečně pestrý, a to jak z hlediska typů sportů, míst konání i věkových kategorií účastníků,“ říká Tomáš Maurer, vedoucí oddělení managementu sportu ČUS.

Noví partneři a podpora České televize

Změna v dosavadním názvu projektu Tipsport Sportuj s námi vychází z příchodu nového titulárního sponzora, jímž se stala společnost Tipsport, která je provozovatelem kurzových sázek v České republice.

Partnerem se stala také carsharingová společnost Car4Way, která realizaci projektu podpoří flotilou vozů značky Škoda.

Letošní ročník projektu bude provázet rovněž silná mediální podpora především ze strany České televize, Radiožurnálu a regionálních Deníků. Česká televize každý týden připraví několikaminutovou reportáž z vybraných akcí a odvysílá ji v pořadu Sport v regionech.

Více informací na www.cus-sportujsnami.cz